امروزه با پیشرفت الکترونیک و کامپیوتر و رشد سریع مباحثی مانند هوش مصنوعی، بینایی ماشین و سیستم های کنترل خودکار، توجه ویژه ای به استفاده از رباتیک و سیستم های هوشمند در کشاورزی مدرن و سایر بخش های صنعت شده است. در آینده نه چندان دور بلکه در دهه آینده، تجارت ماشین ها و تجهیزات هوشمند با انعطاف پذیری بالا، همراه با عملکرد و کیفیت قابل توجه برای ارتقاء صنایع مختلف کشاورزی و غذایی در صحنه اقتصاد جهان بسیار با اهمیت خواهد بود. از جمله تجهیزات هوشمند می توان از تراکتور و ماشین های کشاورزی و باغی نام برد که با استفاده از سیستم کامپیوتر در کنترل عملکرد قسمت های مختلف ایفای نقش می کنند. به طور نمونه، با توجه به تراکم محصول در مزرعه، سرعت برش شانه برش، سرعت حرکت نوار نقاله و سرعت سیستم کوبنده و غربال ها به طور اتوماتیک تغییر یافته و به صورت بهینه تنظیم می گردد. خوشبختانه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، سرمایه گذاری های قابل توجهی در بخش های مختلف صنعت صورت گرفته است که نتایج مثبت آن به تدریج نمایان شده و نظر به روح حاکم در برنامه های جاری وزارت صنایع و وزارت علوم، امید می رود که در سال های آینده نتایج نهایی محصول- محور بیشتر به ثمر برسد. بدیهی است سرمایه گذاری ها باید صرف ایجاد بستر به منظور تولید فناوری های نوین و توزیع آن در داخل جامعه گردد.
گرچه انتقال فناوری از خارج از کشور ممکن است در کوتاه مدت کارساز باشد، ولی در دراز مدت مشکلات را حل نخواهد کرد و بدون توجه کافی به امر تحقیقات آکادمیک، تحقق کلیه اهداف مورد بحث به ثمر نخواهد نشست. در این راستا، اجرای پروژه های آینده محور صنعتی و کشاورزی در مراحل مختلف طرح و اجرا، نیازمند برنامه ریزی مناسب و استفاده مطلوب از استعدادهای بالقوه دانشگاهی در سطوح مختلف می باشد. در همین راستا نقش مهندسین آگرومکاترونیک در کشاورزی مکانیزه با توجه به چند گونگی تخصص آن ها همانند شبکه تصمیم گیرنده ای است که با متخصصین دیگر در زمینه های مختلف در ارتباط مستقیم بوده و با توجه به تجهیزات، ماشین الات، حساسه ها و عملکرد هر قسمت(چند گونگی محصولات در هر مقطع زمانی) تصمیم نهایی و بهینه را جهت بالا بردن کیفیت محصولات به هر قسمت ارائه می نمایند. بنابراین با استفاده از رشته آگرومکاترونیک هم در محصولات یک کارخانه و ماشین الات آن قابلیت انعطاف پذیری و هوشمندی ایجاد می گردد و هم با نظارت مهندسین آگرومکاترونیک، خط تولید محصولات غذایی و ماشین آلات به خط تولید انعطاف پذیر و هوشمند ارتقاء می یابد. این رشته تحصیلی علاوه بر ایجاد زمینه های تخصصی نوین و مطابق با فناوریهای نو، رشد زمینه های تحقیقاتی زیادی را به دنبال خواهد داشت و به واسطه این توان ایجاد شده نه تنها قادر به پاسخگویی به مشکلات صنعتی و ارتقاء تکنولوژی کشور خواهیم بود، بلکه به ارتقاء سطح علمی دانشگاهها نیز کمک خواهد کرد.
گروه مهندسی کشاورزی شورای عالی برنامه ریزی وزارت علوم با اتکال به خداوند متعال و با امید به فراهم شدن زمینه های لازم برای ارتقاء در زمینه آموزش های مهندسی کشاورزی و با تکیه بر تجربیات پیشین در تهیه برنامه های درسی، اقدام به بررسی و تایید تحصیلات تکمیلی مقطع کارشناسی ارشد رشته آگرومکاترونیک نموده و شرط موفقیت را تمهید زمینه جذب دانشجویان مستعد، آماده و علاقمند، مشارکت و حمایت شایسته از جانب دانشگاه ها در ارائه کیفی این دوره ها، تقویت و گسترش مراکز تحقیقاتی، تاسیس مراکز تحقیق و توسعه در صنعت و ارتباط منسجم آنها با دانشگاه ها می داند. دستیابی به بالاترین سطح از علم و فناوری گرچه دشوار می باشد، لکن ضرورتی است که در سایه شکوفایی استعداد های درخشان جوانان کشور،که در تاریخ شاهد بروز شکوفایی آن در مقاطع مختلف بوده است از یک طرف، و اعتقاد راسخ مراکز صنعتی به ارتقاء کیفیت خدمات و تولیدات از طرف دیگر، دست یافتنی است.